Verdenskendt arkæologisk område

0

Akropolis er et verdenskendt arkæologisk område i Athen i Grækenland. Det er hjemsted for nogle af de mest ikoniske antikke græske arkitekturer, herunder Parthenon og Athena Nikes tempel. Stedet har været beboet siden bondestenalderen og har været brugt som citadel, religiøst center og fæstning. Akropolis blev udpeget til UNESCO’s verdensarvsliste i 1987.

Parthenon er måske det mest berømte bygningsværk på Akropolis. Det blev bygget i 447-432 f.Kr. af Iktinos og Kallikrates, to af de mest berømte arkitekter fra det antikke Grækenland. Templet var dedikeret til Athena Parthenos, Athens skytsgudinde. Parthenon er et mesterværk i dorisk arkitektur med sine søjler, der er over 60 fod høje.

Athena Nikes tempel er en anden berømt bygning på Akropolis. Det blev bygget i 420 f.Kr. af Pheidias, en af de mest berømte billedhuggere i det antikke Grækenland. Templet var dedikeret til Athena Nike, sejrsgudinden. Templet er lille, men udsøgt dekoreret med skulpturer af Nike og Athenere, der besejrer deres fjender.

Akropolis er et must for alle, der besøger Athen. Dens gamle ruiner er et vidnesbyrd om de gamle grækeres bedrifter og er en vigtig del af verdenshistorien.

Share.

About Author

Leave A Reply