Fyrværkeri i Danmark: Regler og Lovgivning

0

Fyrværkeri er en velkendt tradition i Danmark, både til nytår og andre festlige begivenheder. Mens fyrværkeri kan være en smuk og underholdende begivenhed, kan det også udgøre en risiko, hvis det ikke anvendes korrekt. Derfor har der længe været nogle strenge regler og lovgivning om fyrværkeri i Danmark. I denne artikel vil vi tale om de forskellige love, forordninger og regler, der er i øjeblikket i Danmark.

Fyrværkeri lov i Danmark har fået et væsentligt fornyet lovgrundlag i juni 2019. Nu kræver det også en særlig licens, hvis man vil forhandle fyrværkeri over 20 kg (Se krudtteltet). Det er nemlig vigtigt, at både forhandlere og brugere er klar over, at der er nogle fælles regler, der skal overholdes for at sikre sikkerheden. For nytårsaften er der også nogle særlige forholdsregler, der skal overholdes.

En anden central lov, som man skal overholde, hvis man vil bruge fyrværkeri, er Affyringsbekendtgørelsen. Det er denne lov, der fastsætter kravene og mulighederne for fyrværkeri affyring og beskriver de grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger. Ligesom ved alle former for pyrotekniske produkter er det en god idé at kontrollere, at de fyrværkeri, du vil bruge, er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen.

Heldigvis er der hos Sikkerhedsstyrelsen en række informative sider på deres hjemmeside, hvor der står information om alt det, man har brug for at vide vedrørende fyrværkeri. Der kan man også finde retningslinjer for, hvordan man rejser med fyrværkeri, hvordan man får godkendt sit fyrværkeri, og meget mere. Der kan du også finde en digital udgave af “Fyrværkerireglerne”, som er et lille hæfte med alle de vigtige regler og retningslinjer for fyrværkeri.

Når du bruger fyrværkeri, er det også vigtigt, at du følger sikkerhedsforanstaltningerne. Det betyder, at du skal sørge for, at der altid er en ansvarlig person, der har styr på fyrværkeriet. Denne person bør være ædru, og det er også vigtigt at bruge beskyttelsesbriller, når du bruger fyrværkeri. Det kan også være en god idé at bære handsker for at undgå forbrændinger. Derudover skal du sørge for, at du ikke affyrer dit fyrværkeri i retning af andre personer, bygninger eller bilister.

Share.

About Author

Leave A Reply