En græsk perle

0

Rhodos er en græsk ø beliggende i Det Ægæiske Hav. Det er den største af Dodekaneserne og har et areal på 1.407 kvadratkilometer. Rhodos er berømt for sine smukke strande, sin middelalderlige gamle bydel og sit natteliv. Øen er også et populært turistmål og er hjemsted for en række feriesteder og hoteller.

Rhodos’ historie går helt tilbage til minoernes tid. De første bosættere på øen var karierne, efterfulgt af dorianerne. Rhodos blev erobret af det persiske imperium i 480 f.Kr. og af Alexander den Store i 332 f.Kr. Efter Alexanders død blev Rhodos en del af det ptolemæiske kongerige. I 146 f.Kr. blev Rhodos erobret af den romerske republik. Øen blev senere styret af det byzantinske rige, den venetianske republik og det osmanniske rige.

Rhodos blev en uafhængig republik i 1912 og blev besat af Italien under Anden Verdenskrig. Øen blev befriet af britiske styrker i 1944. Rhodos blev medlem af Den Europæiske Union i 2004.

Rhodos’ hovedstad er Rodos (eller Rhodos), som ligger i den nordøstlige del af øen. Andre større byer og landsbyer på Rhodos er Faliraki, Ialysos, Kremasti, Lindos, Pefkos og Symi.

Rhodos er et populært turistmål på grund af det solrige klima, strandene, nattelivet og de historiske seværdigheder. Nogle af de mest populære turistmål på Rhodos er den middelalderlige gamle bydel Rodos (som er på UNESCO’s verdensarvsliste), Sommerfuglenes dal (et naturreservat med tusindvis af sommerfugle), Stormesterpaladset (en fæstning fra riddernes hospitalsriddere) og Akropolis i Lindos (en velbevaret antik akropolis).

Share.

About Author

Leave A Reply